Cognitieve fitness

Cognitieve fitness….wat is dat?

Wie zijn brein blijft prikkelen en uitdagen wordt heel leuk oud

Nieuwe dingen doen is goed voor je: het geeft je leven niet alleen kleur, het is ook van groot belang voor jouw welzijn. Het goede nieuws is, dat er een prachtige wetenschappelijke methode is ontwikkeld: Cognitieve Fitness.

Cognitieve fitness, een compleet beweegprogramma dat ervoor zorgt, dat je hersenen nieuwe verbindingen gaan maken, waardoor je hersencellen toenemen. Neurowetenschappers hebben ontdekt dat het brein plastisch is en dat oude ingesleten routines vervangen kunnen worden. Dit levert naast een gezond brein ook een fijn en vitaal gevoel op.

Cognitieve fitness, is geen sportles, het is een wetenschappelijk onderbouwd beweegprogramma waarbij inspanning, kracht en ontspanning steeds de belangrijke rode draad vormen. Tijdens de les worden fitnessoefeningen, ademhaling technieken en cognitieve oefeningen afgewisseld om zo de hersenen gericht te activeren.

De effecten van Cognitieve Fitness

  • Minder vergeetachtig
  • Groei hersencellen
  • Vitaler en positiever gevoel
  • Makkelijk om kunnen gaan met veranderingen
  • Doorbreken gewoontegedrag

Over het programma

  • Een beweegprogramma dat gericht is op inspanning, kracht en ontspanning
  • Methode om nieuwe dingen te doen en oude ingesleten routines vervangen
  • Wetenschappelijk onderbouwd door het Trimbos instituut
  • Unieke oefeningen die ook nog eens plezier en interactievreugde meebrengen

Voor wie

Cognitieve Fitness is geschikt voor iedereen die het belangrijk vindt om lichaam en geest te blijven prikkelen en uitdagen. En die interactie en groepsopdrachten leuk vindt en er tegen kan dat er enorm veel wordt gelachen tot tranen aan toe.

Door wie?

Trainster Gabriëlle de Jong heeft de opleiding Cognitieve Fitness trainer met succes afgerond.

Tijdens de training heb ik geleerd welk positief effect de oefeningen hebben op onze hersenen. Daarnaast heb ik veel praktijkervaring opgedaan doordat ik alle oefeningen zelf ook heb geoefend. We hebben enorm veel lol gehad tijdens de trainingen. Vooral omdat ogenschijnlijk simpele oefeningen behoorlijk wat tijd vergen om ze goed uit te kunnen voeren. Dat gevoel van lol en saamhorigheid gun ik iedereen.

Nieuwsgierig?

Dat is al een goed teken, want het geheim van vitaal oud worden is toch vooral nieuwsgierig zijn én in beweging blijven. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Gabriëlle de Jong. Dat kan via telefoonnummer 06 28412261 of via onderstaande knop.